Microsoft lanceert IE7 en Live Mail

Athlon_2o0o
Icoon Internet Microsoft lanceert deze maand de nieuwe versie van de browser Internet Explorer en de e-maildienst Hotmail. Hotmail heeft daarmee ook een nieuwe naam gekregen: Windows Live Mail.

Internet Explorer 7 zal nieuwe functies bevatten in vergelijkking tot eerdere versies. Zo zullen tabbladen geïntegreerd worden in het programma en wordt het mogelijk om nieuwsfeeds te gebruiken. Ook heeft de browser een zogenoemd 'phishing filter', wat betekent dat sites van oplichters geblokkeerd zullen worden. Windowsgebruikers krijgen de nieuwe versie vanzelf binnen via een automatische update.

Ook Hotmail is vernieuwd en krijgt een nieuwe naam: Windows Live Mail. Nederland zal het eerste land van de wereld zijn waar de nieuwe e-maildienst officieel gelanceerd wordt. De lay-out van de nieuwe online e-maildienst lijkt erg op die van Microsoft Outlook. 'Drag & drop' is mogelijk, waardoor bijvoorbeeld bestanden in e-mails gesleept kunnen worden. Ook is het daardoor mogelijk e-mails naar andere mappen te slepen met de muis. Daarnaast is het mogelijk met de rechtermuisknop op e-mails te klikken zodat er een menu verschijnt. Als je de oude Hotmail-indeling prettig vindt kan je die gewoon blijven gebruiken.

Microsoft hoopt met de nieuwe browser en e-mailservice de concurrentie van Mozilla Firefox en Googles Gmail de baas te kunnen zijn. Firefox heeft in een jaar tijd een groot marktaandeel verworven, maar doet het in Nederland niet zo goed. In Nederland gebruikt 88 procent van de internetters Internet Explorer: bovendien is het aantal IE-gebruikers sinds juli van dit jaar met twee procent gestegen.