Paul Rabbering: Take That? Rot op met die shit!

Sander (Xender)
Paul RabberingHij heeft er lange tijd naar uitgekeken: de 90s Request week op Radio 3FM. Dj Paul Rabbering (27) kan nu iedere middag in zijn programma 'RABradio' naar hartelust platen uit zijn geliefde jaren 90 draaien. Al kan hij niet alles waarderen wat er in die tijd gemaakt is. "Ik had een ontzettende hekel aan Take That. Ik heb drie zusjes die dat destijds massaal draaiden. Ik vond dat zo erg, dat ik maatregelen nam. Zij hadden zo'n hele mooie vinyl-plaat met afbeeldingen van die knullen erop en die heb ik met een schaar bewerkt", zo zei hij gisteravond in FOK!radio. En dat werd geen ruzie met de zusjes? "Ik heb er niks van gezegd. Nu leek het tenminste alsof de naald van de pick up op hol geslagen was. Maar het was pure frustratie. Ik dacht gewoon: rot op met die shit!"

"De jaren 90 was echt mijn periode. Ik heb mijn eerste singel gekocht in 1990. Dat was de Rolling Stones met Paint it Black. Verder was het de periode dat ik bij de lokale radio ben begonnen en in discotheken ben gaan draaien. Dus ik heb veel met die muziek, dus deze 90s request week is mij echt op het lijf geschreven, echt te gek", zo zegt Paul. "Het maakt niet uit waar je geboren bent, maar de muziek die je hoort in je jeugd is altijd goed. Daarom snap ik ook niet dat sommige mensen het kut-muziek vinden."

Er gaan geruchten dat Paul zelfs in de Gabberscène zat. "Ik vind happy-hardcore wel heel leuk, maar ik was geen gabber. Ik had nog gewoon haar op mijn hoofd en heb pas vorig jaar een echte Aussie gekocht voor de 'Hakkuh-dag' in RABradio."

Paul Rabbering kwam in 2004 op Radio 3FM in de plaats van Cobus Bosscha. Die moest weg. "Ik heb me niet heel erg lullig gevoeld. Het is ook niet mijn schuld dat hij weg moest, want ik werd pas gevraagd toen dat gat in de programmering ontstond. Maar zo gaat het helaas soms op de landelijke radio. Cobus maakte er wel veel ophef over, en daar zat ook wel wat in. Want de KRO wilde hem houden, maar 3FM wilde van hem af. Dus dat was een rare situatie die typisch publieke omroep is. Maar wellicht moet ik ook ooit gedwongen weg, dat weet je niet. Je moet ook niet de illusie hebben dat mensen je gaan missen als je weg bent. Misschien even, maar daarna echt niet meer."

Natuurlijk krijgt Paul ook veel kritiek, zoals op FOK!forum. "In het begin is dat wel wennen. In de nacht kon ik alles maken, maar op de dag echt niet. Er werd ook extra kritisch gekeken omdat Cobus met zoveel ophef wegging. Maar ik trek me er nu niet zoveel meer van aan. Mensen hebben nu eenmaal snel hun mening klaar." En wil deze dj graag in het Glazen Huis voor het goede doel? "Zeker! Dat is echt de ultieme radio-kick lijkt me." Maar wil hij dan wel een week zonder eten? "Ik vind radio maken zo leuk, dat ik er veel voor over heb. Acht uur radio maken per dag lijkt me echt heel leuk!"

Welke 90s plaat vindt Paul het beste? "Soundgarden voor de rock en Faithless voor de Dance. Echt goede platen!"

Vanwege de 90s Request week op Radio 3FM is er ook een speciaal Nineties-forum op het FOK!forum.

Met dank aan Nolius voor de submit.