Vrouwen beter gekleed tijdens ovulatie

Laura (_Arual_)
Icoon OnderzoekTijdens de ovulatie zijn vrouwen beter gekleed dan normaal. Hun kleding is modieuzer en ze dragen meer juwelen dan anders. Dat is gebleken uit Amerikaans onderzoek.

Aan het onderzoek deden dertig studentes mee. Zij kregen diverse vragen voorgelegd, maar wisten niet waar het onderzoek eigenlijk om draaide. De vrouwen moesten een aantal keren terugkomen en werden dan op de foto gezet.

Een jury bekeek de foto's met de vraag op welke van de foto's studentes het meest probeerden om er goed uit te zien. Om ervoor te zorgen dat de jury alleen de kleding kon beoordelen, waren de gezichten van de studentes op de foto's onzichtbaar gemaakt. In zestig procent van de gevallen werd de foto gekozen die in de 'vruchtbare' periode was gemaakt. Dat konden de onderzoekers afleiden uit urinetests.

Volgens de leider van het onderzoek is zestig procent vaker dan dat je op basis van toeval mag verwachten. Dit bewijst dat vrouwen zich tijdens de eisprong anders kleden. "Zij zijn geneigd rokken aan te trekken in plaats van broeken, laten meer huid zien en kleden zich in het algemeen modebewuster."