'Airbus-baas Streiff stapt op'

Redactie
Icoon BuitenlandsChristian Streiff treedt af als topman bij Airbus na slechts drie maanden aan het roer te hebben gestaan bij de Europese vliegtuigbouwer. Hij wordt mogelijk opgevolgd door Louis Gallois, die nu nog aan het hoofd staat bij moederconcern EADS.

Dat meldden diverse media maandag op basis van bronnen rond de zaak. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung bestaat er tussen Streiff en het bestuur van EADS geen vertrouwensband meer. De krant schrijft dat er te grote meningsverschillen bestonden tussen EADS en Streiff.

De topman zou bijvoorbeeld erg kritisch zijn geweest over een verdere integratie van Airbus bij EADS. Ook is er ontevredenheid over zijn diplomatieke bekwaamheid, aldus de krant. De Fransman diende vorige week zijn ontslag in. Dit is inmiddels geaccepteerd door EADS, maar nog niet officieel bekendgemaakt, aldus de Duitse krant.

De positie van Streiff staat onder grote druk nadat Airbus vorige week bekendmaakte dat de productie van de superjumbo A380 voor de derde keer vertraging heeft opgelopen door aanhoudende problemen met de bekabeling. De eerste leveringen van het dubbeldeksvliegtuig zijn nu twee jaar vertraagd.

EADS werd gedwongen een winstwaarschuwing te geven als gevolg van de problematiek met de A380.