'MySpace te goedkoop verkocht'

DaniŽl (stanthegunman)
Icoon FinancieelDe voormalig eigenaar en mede-oprichter van MySpace, Brad Greenspan, vindt dat er veel te weinig betaald is voor zijn site bij de verkoop aan News Corp. Van de site die meer dan een jaar geleden voor 580 miljoen dollar werd verkocht, wordt nu geschat dat deze over enkele jaren meer dan 20 miljard dollar waard kan zijn.

Oud-aandeelhouders beginnen te klagen over het feit dat ze misschien te weinig hebben ontvangen voor hun aandeel in MySpace. Brad Greenspan heeft ondertussen de Amerikaanse Senaat, het ministerie van justitie en de Securities and Exchange Commission (SEC) gevraagd onderzoek te doen en wil dat de verkoop teruggedraaid wordt.

MySpace is de Amerikaanse variant van het populaire Hyves, dat in Nederland flink aan de weg timmert. Beide sites kwamen onlangs met een muziek-portaal voor bands die geen contract bij een platenmaatschappij hebben. Google sloot onlangs een deal met MySpace voor het plaatsen van AdSense-advertenties en het gebruik van hun zoekmachine op de profielensite. De twee bedrijven hebben gezegd dat er de komende jaren op nog meer gebieden zal worden samengewerkt, waarbij kan worden gedacht aan video en instant-messaging.

Met dank aan m-kay voor de herschreven submit.