Van den Brink betaalt boete niet

Bas (Janssen)
Icoon PolitiekLPF-Tweede Kamerlid en wethouder van Putten Wien van den Brink heeft van Justitie een schikkingsvoorstel gekregen wegens het kappen van bomen op zijn erf. Van den Brink weigert deze te betalen omdat hij van mening is dat hij niets onwettigs heeft gedaan.

Van den Brink liet in het voorjaar een enorme bospartij met meer dan 100 eiken en berken tot op de wortels afzagen omdat hij de 'originele aanblik' wilde herstellen. 'We hebben meneer Van den Brink nu verplicht een zelfde aantal nieuwe bomen aan te planten aangezien de oude stronken geen uitlopers meer zullen hebben. Hij heeft de Boswet overtreden door zonder vergunning te kappen', aldus een woordvoerder van de provincie.

Justitie heeft Van den Brink een boete opgelegd van 550 euro voor het kappen van 26 bomen die, volgens een rapport opgesteld door milieuambtenaren van de gemeente Putten, op een hoogte van 1,30 meter een grotere omtrek hadden dan 65 centimeter. Van den Brink: 'Ik heb alle bomen persoonlijk opgemeten. Er was er niet één bij die dikker was dan 65 centimeter.'

Het Kamerlid wacht de dagvaarding af waarmee hij zich bij de rechter moet verantwoorden voor zijn handelen. 'Voor mij is dit een principekwestie', aldus Van den Brink.



'Wien tijdens zijn beëdiging'