Stuger als wedergeboorte van Pim Fortuyn

Athlon_2o0o
Icoon Politiek In de nieuwe spot van de LPF presenteert de nieuwe lijsttrekker Olaf Stuger zich als wederopstanding van Pim Fortuyn. Marten Fortuyn, de broer van de doodgeschoten politicus, is woedend over de reclamespot van de LPF. Hij vindt de spot "schandalig en smakeloos". Overigens heet de LPF in de spot geen LPF meer, maar 'Lijst Vijf Fortuyn'.

Stuger daalt neer vanuit de hemel, waarin hij stelt dat Fortuyn misschien dood mag zijn, zijn ideeën zijn echter nog springlevend. Stuger landt op het Binnenhof en roept de kijker op om te stemmen op 'Lijst Vijf Fortuyn'. Het filmpje begint met vijf pistoolschoten, die refereren aan de nieuwe naam van de partij. Hij wil zich vooral met bestuurlijke vernieuwing en de bestrijding van bureaucratie bezig gaan houden.

"Het is een godgeklaagd schandaal", zegt de broer van Pim Fortuyn. Hij vindt dat de spot zijn broer "postuum beledigt". Naast het feit dat de spot hem niet aanstaat, claimt Marten Fortuyn ook nog eens de naam van de partij. Hij eist bij de Raad van State dat de LPF van de naamsverandering afziet. Eind volgende maand doet de raad uitspraak.

Klik hier voor de gewraakte reclamespot.



De wedergeboorte van Pim Fortuyn