[upd] Paus: alle gelovigen tegen geweld

Redactie
Icoon Buitenlands Paus Benedictus XVI ontvangt maandag de ambassadeurs van moslimlanden bij het Vaticaan. Bij het gesprek in Castel Gandolfo zullen ook Italiaanse moslimleiders en de Franse kardinaal Paul Poupard aanschuiven.

Poupard is voorzitter van de pauselijke raad voor de interreligieuze dialoog. De bijeenkomst is onderdeel van een diplomatiek offensief dat aan de islamitische wereld moet verklaren wat de paus heeft bedoeld met zijn opmerkingen tijdens een lezing in Duitsland. Daarin bracht hij het islamitische geloof in verband met geweld, wat veel moslims als een regelrechte belediging hebben ervaren. De paus zegt echter een oud geschrift te hebben geciteerd.

Update: 14.34 uur
De Paus heeft tijdens de ontmoeting met de ambassadeurs gezegd dat christenen en moslims alle vormen van geweld moeten verwerpen. Volgens de kerkvorst is de interreligieuze dialoog van vitaal belang voor de toekomst.

Naast de ambassadeurs van IndonesiŽ, Pakistan en Libanon was ook een aantal diplomaten uit andere moslimlanden aanwezig. De ambassadeur van Sudan was als enige niet bij de audiŽntie.