Piloot verlaat toestel Onur Air

Pesto
Icoon OpmerkelijkEen Duitse piloot heeft onlangs 180 passagiers van Onur Air de stuipen op het lijf gejaagd door vlak voor vertrek het vliegtuig te verlaten met de mededeling dat hij zijn ontslag nam en het vliegtuig als onveilig beschouwde. Tevens raadde hij alle aanwezigen af met Onur Air te vliegen. De aankondiging kwam op een moment dat meerdere passagiers een vreemd geluid uit één van de motoren hoorde komen.

Het Britse reisagentschap Goldtrail, verantwoordelijk voor het charteren van de Airbus A321, heeft haar verontschuldigingen aangeboden voor het incident, maar weigert schadeclaims te honoreren. Volgens Goldtrail had de piloot op een ongebruikelijke manier zijn dienstverband opgezegd en de problemen met toestel overdreven. "Het was een klein technisch probleem. Het was geen groot defect, getuige het feit dat het toestel gewoon weer vliegt", aldus Goldtrail woordvoerster Rebecca Copeland.

De passagiers mochten hun bagage zelf van de baan pakken en een paar uur wachten op het vliegveld van de Turkse stad Antalya alvorens een vervangende vlucht naar huis te nemen.