Nieuwe schietpartij op Amerikaanse school voorkomen

Christiaan
Icoon BuitenlandsTwee 17-jarige jongens worden ervan verdacht een aanslag te willen plegen op hun eigen school. De twee waren geobsedeerd door de schietpartij op de Columbine highschool in Colorado.

Afgelopen donderdag werden de twee gearresteerd terwijl ze op school waren nadat een student op school erachter was gekomen dat de twee zelfgemaakte bommen thuis hadden liggen.

"Als iemand ons niet getipt had dan hadden we het nu niet gehad over aanklachten maar over begrafenissen", aldus openbaar aanklager John Zakowski. Hij zei dat de twee vrijdag verhoord werden waarbij de borg zou worden vastgesteld.

De twee praatten geregeld over een aanslag op de school en vertelden dat de politie ze zou moeten neerschieten om ze te stoppen.

Ze waren geobsedeerd door pijn en dood en haatten de school. Ze kwamen op het idee door de moordpartij die in 1999 plaats vond op de Colmbine Highschool waarbij twee ex-leerlingen met vuurwapens en messen 12 klasgenoten en een leraar om het leven brachten voordat ze zichzelf van het leven beroofden. De politie vond hoofden van etalagepoppen die waarschijnlijk werden gebruikt voor schietoefeningen, alsmede een uitgebreid arsenaal aan wapens. Ook werden zelfmoordbrieven gevonden.

Deze week vond er een schietpartij plaats op het Dawson College in het Canadese Montreal waarbij een studente om het leven kwam. De schutter werd geraakt door de politie en pleegde uiteindelijk zelfmoord.

Met dank aan Nood-kloon voor de herschreven én vertaalde submit.