Turkse kinderen gedood door bomaanslag

Redactie
Icoon AanslagHet dodental door een explosie - vrijwel zeker een bomaanslag - in de Oost-Turkse stad Diyarbakir is opgelopen tot elf. Onder de doden zijn zeven kinderen. Er zijn veertien gewonden, deelden medische functionarissen in de hoofdzakelijk door Koerden bewoonde stad woensdagochtend mee.

De explosie deed zich dinsdagavond voor bij een bushalte in een stadspark waar zich veel theehuizen bevinden. Op het moment van de ontploffing was het er erg druk.

Volgens de Turkse nieuwszender CNN Turk is de bom op afstand tot ontploffing gebracht, vermoedelijk met een mobiele telefoon. De Turkse media beschuldigden woensdag 'terroristen' van het bloedbad.

De afgelopen weken zijn door aanslagen in Turkije al twaalf mensen omgekomen. De Koerdistan Vrijheid Haviken (TAC) heeft gezegd achter deze aanslagen te zitten. De beweging waarschuwde vorige week op haar website dat het ''Turkije zou veranderen in een hel''.

Het zuidoosten van Turkije is al 22 jaar het toneel van een Koerdische opstand die al 37.000 levens heeft geëist. De separatistische Koerdistan Arbeidersbeweging (PKK), waarmee de TAC banden heeft, heeft de strijd dit jaar na een langdurig bestand weer opgepakt.