Pil tegen vroegtijdige zaadlozing veilig en goedwerkend

Tom (Snarf)
Icoon WetenschapZing je te vroeg in de kerk? Misschien binnenkort niet meer! Na een pil tegen impotentie is er nu ook een pil tegen vroegtijdige zaadlozingen. Het middel, dapoxetine, is speciaal ontwikkeld tegen de kwaal en is door onderzoekers veilig en goedwerkend bevonden. Wereldwijd hebben meer mensen last van vroegtijdig klaarkomen dan van erectieproblemen, waar Viagra voor op de markt kwam.

De pil is onder 2.600 mannen die last hadden van premature ejaculatie getest. De werking van de pil zorgt voor een uitgesteld orgasme. "Door dapoxetine hadden de patiënten ook het gevoel meer controle te hebben over de ejaculatie, werd geslachtsgemeenschap bevredigender en ook de partners hadden voordeel door meer bevrediging van de seksuele gemeenschap", aldus hoofdonderzoeker Jon Pryor in het medisch tijdschrift The Lancet.

Tijdens het onderzoek moest de pil drie uur voor geslachtsgemeenschap worden ingenomen. Voor het onderzoek kwamen patiënten binnen ongeveer anderhalve minuut klaar. Patiënten in de placebogroep, waarbij geen werkzaam middel in de pil zat, stelden hun zaadlozing uit tot 1:45 minuut na de penetratie. Patiënten die een dosis van 30 mg. dapoxetine kregen, hielden het gemiddeld 2:46,8 minuten uit en deelnemers die 60 mg. kregen, kwamen pas na 3:30 minuut klaar. Bijwerkingen van het middel zijn misselijkheid, diarree, hoofdpijn en duizeligheid.