EO zendt voor het eerst uit op zondagavond

Redactie
Logo EODe Evangelische Omroep gaat voor het eerst in zijn bestaan ook op zondagavonden tv-programma's uitzenden. In het nieuwe tv-seizoen (vanaf maandag) staan programma's als 'Tot de dood ons scheidt' en 'Touched by an Angel' op deze rustdag in het avondschema van Nederland 2.

Wegens het christelijke karakter van de EO verzorgde die zendgemachtigde tot dusver alleen puur christelijke programma's op de vroege zondagmorgen ('Nederland Zingt'). Dat komt onder meer, omdat christenen op zondag niet behoren te werken. Meer verstrooiende of informatieve programma's op de late zondagavond werden in het verleden door de achterban niet op prijs gesteld.

Inmiddels is de EO-aanhang er wel rijp voor, aldus EO-manager Arjan Lock. "We gaan er nog steeds voorzichtig mee om, maar wij vinden dat we ook op zondagavonden kunnen uitzenden. Het betreft overigens programma's op band, dus geen rechtstreekse uitzendingen waardoor een flink aantal mensen op zondag moet werken", aldus Lock. "Wij zijn een missionaire organisatie die mensen wil bereiken op voor hen geschikte tijdstippen. De zondagavond is voor tv-begrippen zo'n geschikt moment."