Giftige stof gevonden boven kunstgrasveld

Redactie
Icoon BinnenlandsVoetballen op kunstgrasvelden is mogelijk toch schadelijk voor de gezondheid. Boven een kunstgrasveld in Arnhem zijn bij onderzoek door de gemeente verhoogde concentraties van een stof gevonden die bij langdurige blootstelling tot een verhoogd risico op kanker kan leiden.

De gemeente Arnhem bevestigde woensdag een bericht hierover in De Telegraaf. Op basis van de bevindingen heeft zij besloten tot nader onderzoek van alle voetbalvelden met kunstgras in Arnhem. Daarbij is onder meer ook het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) betrokken. Het RIVM was onlangs nog tot de conclusie gekomen dat sporten op kunstgras niet schadelijk is voor de gezondheid.

De te hoge concentraties nitrosamines werd gevonden op sportcentrum Rijkerswoerd. Het kunstgrasvoetbalveld is ingestrooid met zogeheten SBR-granulaat van vermalen oude auto- en vrachtwagenbanden. Voorlopig mag er wel worden gesport op het kunstgras van het complex. Maar een nieuw veld op sportpark de Bakenberg wordt voorlopig niet ingestrooid met het spul.