MTV moet wijken voor MTV

Sander (Xender)
Icoon TelevisieMuziekzender MTV wil dat de Moergestelse lokale televisie-omroep MTV onmiddellijk een andere naam kiest. Op straffe van een boete van 5000 euro per overtreding, mag de Moergestelse omroep zijn naam van drie letters niet meer gebruiken op radio, tv, website of folders.

"De olifant is bang van de mug", sneert Leon Verhoeven van de al 25 jaar bestaande Moergestelse MTV. Maar de olifant heeft zijn naam laten vastleggen en de mug niet. "Wat denk je. Wij zijn als klein dorpsomroepje 25 jaar geleden begonnen. Alsof we toen bezig waren met het registreren van namen." Maar toch heeft de omroep een andere naam gekozen. Voortaan gaat MTV Moergestel door het leven als EMTEVE.

In de radio-uitzendingen blijven de presentatoren gewoon 'emteevee' zeggen, kondigt Verhoeven aan. MTV Networks ontdekte via internet dat de Brabantse omroep dezelfde naam gebruikt. "Het lijkt flauw, maar twee omroepen met dezelfde afkorting levert onduidelijkheid op. Vooral door internet", zo licht de zender toe.