Lowlands-terrorist droeg 'sexbom'

Rob (R@b)
Icoon TerrorismeVolgens programmamaker Robbie Muntz droeg de nep-terrorist met een witte jurk en bomgordel, die zondag op Lowlands de bewaking liet panikeren, alleen maar een seksbom. Muntz zegt dat de 21-jarige jongeman in kwestie een onschuldige promotiemedewerker is van feestorganisator Expornstar.

Muntz: ''Hij liep al ruim vijf uur rond op het terrein in Biddinghuizen in een wit gewaad en een bordje met de tekst 'Sex Bom' om zijn nek en maakte reclame voor het volgende Expornstarfeest.'' Toen de bewaking hem ineens in de smiezen kreeg, gedroeg hij zich volgens de bewakers als terrorist met een bomgordel. Ze wilden de 'terrorist' tegenhouden, waarop hij in een gestolen auto zou zijn gevlucht. Na een klopjacht werd hij maandag gearresteerd. Hij zat vanmiddag nog steeds in de cel.

Robbie Muntz noemt de gang van zaken ''absurd''. De aangehouden jongeman is een vriend en collega van hem. ''Die jongen heeft de hele dag leuke reacties gekregen op zijn promostunt. Ieder weldenkend mens kan natuurlijk zien dat dit een grap is'', aldus Muntz.



Muntz hield vroeger ook al van omstreden verkleedpartijtjes