Paramount dumpt Tom Cruise

Pesto
Icoon ShowbizzFilmstudio Paramount Pictures zet een punt achter het samenwerkingsverband met Cruise/Wagner Productions, het productiebedrijf van acteur Tom Cruise. Volgens een gisteren verschenen rapport heeft de filmstudio genoeg gehad van de vreemde gedragingen van Cruise, vooral na het afgelopen jaar. Zo promootte Tom te pas en te onpas Scientology, bekritiseerde hij gebruikers van antidepressiva en stond hij in een uitzending van de Oprah Winfrey Show letterlijk op de bank te springen van verliefdheid.

Hoewel jaarlijks meerdere sterren in opspraak raken, bleek Cruise niet in staat een aanhoudende stroom negatieve publiciteit een halt toe te roepen. Volgens Paramount droeg dat ertoe bij dat de film Mission: Impossible 3 een stuk minder geld opleverde dan verwacht. Deze kritiek werd vorig jaar ook door regisseur Steven Spielberg geuit nadat de film War of the Worlds, met Cruise in de hoofdrol, ogenschijnlijk minder aandacht kreeg dan Toms relatie met actrice Katie Holmes.

Het samenwerkingsverband tussen Cruise en Paramount staat te boek als een van de meest winstgevende in de geschiedenis van Hollywood. Zij maakten samen onder andere de films Top Gun, The Firm, Mission: Impossible en Days of Thunder.

Behaviour: Impossible
Behaviour: Impossible