Onur Air crasht tegen sleepwagen

Athlon_2o0o
Icoon Vervoer Een vliegtuig van de Turkse vliegtuigmaatschappij Onur Air is gisteravond gecrasht nog voordat het opgestegen was. Het vliegtuig botste op een sleepwagen die vliegtuigen begeleidt van de taxibaan. Volgens Schiphol is er geen sprake geweest van een onveilige situatie, maar het toestel moet wel aan de grond blijven voor nadere inspectie. Het vliegtuig is licht beschadigd en moet gerepareerd worden.

De passagiers van de vlucht moesten een nacht in een hotel verblijven, maar werden vandaag alsnog naar hun bestemming in Turkije gebracht. Schiphol stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk. Onur Air benadrukte dat het toestel dat dit keer crashte een ingehuurd toestel was met ingehuurd personeel.

Onur Air komt wel vaker met gebreken in het nieuws. Vorige maand raakte een toestel van Onur Air nog beschadigd bij de landing op Rotterdam Airport. Aan het begin van het jaar was een vliegtuig van de maatschappij van een landingsbaan gegleden. Vorig jaar kreeg de maatschappij zelfs enkele weken een landingsverbod opgelegd, nadat diverse mankementen geconstateerd waren aan de vliegtuigen.


Onur Air
Hoe lang houdt ie het deze keer vol?


Met dank aan de_dj voor de submit.