Frits Barend maakt acteerdebuut

Redactie
Icoon FilmPresentator Frits Barend is binnenkort voor de eerste keer als acteur te bewonderen. De 59-jarige televisiepersoonlijkheid speelt bijrollen in afleveringen van de populaire series Dankert& Dankert en Shouf shouf habibi!. In beide gevallen speelt hij een journalist.

Dat heeft Barend maandag gemeld. "Ik heb eindelijk tijd voor dit soort dingen", legt hij uit. "Ik werd wel vaker gevraagd, maar moest altijd nee zeggen vanwege mijn televisiewerk. Maar ik vind het enig om te doen." De presentator is zeker beschikbaar voor meer acteeruitstapjes. "Al heb ik zeker niet de illusie dat ik mezelf nu acteur mag noemen."

In de Friese serie Dankert& Dankert vertolkt Barend de rol van een journalist die de door Peter Tuinman vertolkte advocatenbroers Dankert aan de tand komt voelen over een rijtuigrijbewijs. Ook in Shouf shouf habibi! valt hij als reporter binnen bijéén van de hoofdrolspelers.

Beide afleveringen zijn in het najaar op televisie te zien. Dankert& Dankert wordt uitgezonden door Omrop Fryslan en de KRO, Shouf shouf habibi! is te zien bij de VARA.