75 verkeersborden gestolen in Noord-Holland

Christiaan
Icoon OpmerkelijkVelen zullen al wel eens een verkeersbord hebben gejat, leuk om in bijvoorbeeld je kamer op te hangen. Dit is natuurlijk vervelend voor de politie, maar een zo'n bordje is snel vervangen. Maar dan moet het wel bij één blijven, en niet zoals in de gemeenten Schermer en Wormerland een stuk of 75.

De beheerder Schermer van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, HHNK, ontdekte de verdwijning vorige week, en was nogal verbaasd. "Hij was een dag eerder teruggekomen van vakantie en had toen al even een rondje door het gebied gemaakt, gewoon om te kijken of alles er nog goed bij lag", vertelt een woordvoerdster. "Tijdens zijn officiële controleronde een dag later zag hij dat er ineens 25 verkeersborden weg waren. Het moet in de nacht van 24 op 25 juli zijn gebeurd."

De beheerder nam hierna contact op met zijn collega in Wijdewormer en ook daar bleken verkeersborden verdwenen te zijn. In die gemeente waren er 35 foetsie. Tijdens een controle in de hele gemeente Wormerland bleken nog eens vijftien borden verdwenen te zijn.
Met dank aan Boesh voor de submit.