'Chuck Norris' mogelijke naam Hongaarse brug

Icoon OpmerkelijkDe inspiratie is even ver te zoeken bij Hongaarse ambtenaren. De naamgeving van een nieuwe brug over de Donau laten zij in elk geval over aan de burger, die op het internet op een mogelijke naam kan stemmen. De poll is nog niet gesloten, maar er bestaat een goede kans dat de brug vernoemd gaat worden naar vechtfilmacteur Chuck Norris, de Amerikaanse acteur die menig actiefilm met zijn vechtkunsten opsierde. De laatste jaren verwierf hij vooral bekendheid met zijn rol als Walker Texas Ranger en zijn verschijning in telsellspotjes voor fitnessprogramma's.

Tot dusver is elf procent van de stemmen uitgegaan naar de naam Chuck Norris, waarmee deze net iets vr de nummer n, de Hongaarse komiek Geza Hofi, eindigt. De nummer drie van de lijst blijft daarbij ver achter. De optie om de brug te vernoemen naar Szent Istvn, stichter van het Koninkrijk Hongarije in het jaar 1000, is ruim drie keer minder populair dan de mogelijkheid om de brug de naam van Norris te geven.

De Hongaren kunnen nog tot acht september hun stem uitbrengen op de site. In totaal zijn er meer dan 500 namen geopperd, waaronder ook de 'Het zal nooit gebeuren brug'. De regering zal de drie winnende namen in overweging gaan nemen, alsmede een aantal andere namen voorgesteld door lokale bestuurders cartografen, taalkundigen en anderen. De brug wordt naar verwachting in 2008 geopend.

Naamgever van een Hongaarse brug zijn, wie wil dat nou niet?
Naamgever van een Hongaarse brug zijn, wie wil dat nou niet?