Kamernood studenten grotendeels voorbij

Athlon_2o0o
Icoon Onderwijs In Nederland is de ergste kamernood onder studenten voorbij. In Utrecht, de stad met de grootste universiteit, staan zelfs honderd kamers leeg. In de meeste studentensteden zijn veel studentenkamers bijgebouwd, waardoor de wachtlijsten verdwenen zijn. Alleen in Amsterdam is de kamernood nog zeer hoog.

Het tekort aan kamers neemt af in Amsterdam, maar niet zo sterk als in de rest van Nederland. Tussen 2001 en 2005 zijn in Amsterdam 3600 nieuwe studentenwoningen gebouwd, en aan nieuwe plannen is geen gebrek. Er moeten tot 2010 nog eens 6600 kamers gebouwd worden om aan de vraag te voldoen.

Remco de Maaijer, directeur van Kenniscentrum Studentenhuisvesting, is tevreden met de aandacht voor studentenwoningen. "De gemeente, woningcorporaties en universiteiten zetten alles op alles om de problemen op te lossen". Ook de situatie in Amsterdam is volgens hem niet hopeloos, maar het zal nog wel een paar jaar duren voordat de kamerproblemen daar verholpen zijn. "Amsterdam is nu eenmaal een populaire stad om in te wonen".

Ramon Schimmel van studentenhuisvester DUWO heeft de ultieme oplossing voor het probleem. "Er moet gewoon meer gebouwd worden".