Zeker 43 doden bij Israëlische aanvallen

anoniem_22072019025900
Icoon OorlogBij Israëlische raketaanvallen op Libanese doelen zijn vannacht tenminste 43 burgers om het leven gekomen. Er werden volgens Israël onder meer een raketlanceerinstallatie, een wapenopslagplaats en dertien huizen getroffen die zouden worden gebruikt door Hezbollah.

In de stad Srifa vielen de meeste doden. Tijdens een twee uur durende aanval zouden daar 21 burgers zijn omgekomen en tien woningen zijn verwoest. Er raakten dertig mensen gewond. Srifa ligt vlakbij de eerder getroffen stad Tyrus.

Bij een aanval op een vrachtwagenconvooi kwamen vannacht vijf mensen om het leven. Israël bombardeerde ook een vrachtwagen die wapens vervoerde en een truck met medicijnen uit Syrië.

Het Israëlische leger is vannacht ook weer met een nog onbekend aantal grondtroepen Libanon binnengevallen voor enkele "beperkte, gerichte aanvallen". Dit meldde een woordvoerder van het leger.

Ook Hezbollah vuurde vannacht weer een aantal raketten af. Tot nu toe is het nog niet bekend of daar slachtoffers bij zijn gevallen.