Demonstratie tegen Israëlisch geweld

anoniem_22072019025900
Icoon BinnenlandsOngeveer 150 mensen hebben zaterdagmiddag op het Binnenhof gedemonstreerd tegen de oorlogsmisdaden die door Israël zouden worden begaan. De demonstratie werd georganiseerd door Het Nederlands Palestina Komitee (NPK) en de Palestijnse Gemeenschap in Nederland (PGN).

De demonstratie was georganiseerd om aandacht te vragen voor de aanvallen van het Israëlische leger op burgerdoelen. Volgens de organisatoren dient de Nederlandse regering Israël aan te spreken op de zogenoemde oorlogsmisdaden. Tariq Shahid (PGN) zegt: "Nederland is een bevriend land van Israël. Wanneer een vriend criminele neigingen vertoont, zeg je daar toch ook iets van?" Verder stelt Shahid dat Israël zich niet houdt aan de conventies van Genève. "Het zijn oorlogsmisdaden, volgens iedere geldige definitie." Israël bombardeerde in de Gazastook een aantal bruggen en een elektriciteitscentrale, waardoor het grootste gedeelte van het gebied momenteel zonder stroom zit.

Woensdag trok het Israëlische leger Libanon binnen om twee ontvoerde soldaten te bevrijden. Shahid denkt dat Israël de ontvoering van de soldaten enkele weken geleden slechts als excuus gebruikt om Hezbollah en Hamas aan te kunnen vallen.