Tour de France: Uitslag 6e Etappe

Icoon Tour de FranceRobbie McEwen heeft voor de derde keer toegeslagen in de Ronde van Frankrijk. Na een geschiedenisloze etappe toonde de Australiër zich opnieuw vooruit de snelste in de massaspurt.

Vandaag trok de koers door Bretagne richting aankomstplek Vitré met als enige hindernis onderweg de Côte de la Huniere, een hellinkje van de derde categorie. In de aanvangsfase probeerden even enkele klinkende namen als gele trui Tom Boonen, Thor Hushovd, Juan Antonio Flecha en Philippe Gilbert weg te komen, maar het peloton rekende hun vlucht al snel weer in. De Franse kampioen Brard kreeg met Backstedt en Geslin wel de vrijheid.

Wat volgde is voorspelbaar: op een kleine vier kilometer vond de samensmelting plaats en kon de voorbereiding op de sprint beginnen. Lampre nam nadrukkelijk het initiatief in de straten van Vitré. In de sprint stond er echter geen maat op Robbie McEwen. De Australiër had andermaal enkele lengtes voorsprong op de nummer twee, ditmaal Daniele Bennati. Boonen finishte als derde en blijft in de gele trui. Oscar Freire gaf zijn etappewinst van gisteren geen vervolg en eindigde als zesde.

Morgen heeft het peloton met een 52 kilometer lange tijdrit de eerste grote test voor de klassementsrijders voor de boeg.

Rituitslag:
1 Robbie McEwen (Aus) Davitamon-Lotto 4.10.17 (45.308 km/h)
2 Daniele Bennati (Ita) Lampre-Fondital
3 Tom Boonen (Bel) Quick-Step-Innergetic
4 Bernhard Eisel (Aut) Francaise Des Jeux
5 Thor Hushovd (Nor) Crédit Agricole
13 Steven De Jongh (Ned) Quick-Step-Innergetic

Klassement:
1 Tom Boonen (Bel) Quick-Step-Innergetic 29.21.00 (42.832 km/h)
2 Robbie McEwen (Aus) Davitamon-Lotto 0.12
3 Michael Rogers (Aus) T-Mobile 0.21
4 Oscar Freire (Spa) Rabobank 0.25
5 George Hincapie (USA) Discovery Channel
39 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 1.01

Een uitgebreid verslag van de 6e etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!.