'Ark van Noach gevonden'

Wouter (druide)
Icoon AlgemeenHet is mogelijk "de grootste vondst voor zowel geschiedenis en archeologie als voor het christendom". Zo beschrijft een groep enthousiaste Amerikanen uit Texas hun vondst. Op een hoogte van bijna 1000 meter boven zeeniveau vonden zij een object van zo'n 120 meter lang, dat "veel weg heeft van een schip".

De Texanen denken dat ze hiermee de resten hebben gevonden van 'de ark van Noach'. Zowel christenen als moslims menen dat God aan Noach de opdracht had gegeven om een ark te bouwen, omdat Hij al het leven op aarde - wegens hun onrechtvaardigheid en ongeloof - zou vernietigen (middels een grote zondvloed). Noach bouwt de ark, en neemt van alle dieren een paar aan boord. Nadat hij met zijn vrouw en kinderen aan boord is gegaan, komt er een grote vloed die alles vernietigt. Na veertig dagen ronddobberen zendt Noach een duif uit om te zien of er al ergens land is. De duif keert terug met een olijftak. Uiteindelijk strandt het schip, en doet God een regenboog ontstaan, als teken dat er nooit meer een zondvloed zal plaatsvinden.

"Meer dan duizenden mensen hebben de laatste eeuw al gezocht naar de ark. Als we ook maar een greintje bewijs kunnen vinden dat de ark echt heeft bestaan, dan zullen misschien tienduizenden mensen zeggen: 'Dan is misschien de rest van de bijbel ook waarheid', aldus een Amerikaanse zakenman die meezocht. Hij zegt dat het gevonden versteende hout veel lijkt op een schip. "Maar hoe komt een schip op 1000 meter boven de zeespiegel?"

Overigens is de vindplaats van het schip ergens anders dan waar de meesten het verwachten, namelijk in Iran. Tot nu toe werd aangenomen dat de ark aan de grond zou zijn gelopen op de berg Ararat in Turkije.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.