Tientallen arrestaties Siciliaanse maffia

Christiaan
Icoon MisdaadBij een operatie tegen de Siciliaanse maffia heeft de Italiaanse politie vandaag zeker 45 personen gearresteerd. Onder hen bevonden zich leidinggevende figuren die in contact zouden hebben gestaan met de veronderstelde hoogste baas van de maffia, Bernardo Provenzano. Deze werd in april aangehouden nadat hij zich 40 jaar schuil had weten te houden voor de politie.

Volgens de politie zijn er bij de operatie, waar vijfhonderd agenten aan deelnamen, de hoogste rangen van de maffiasyndicaten in Palermo opgerold. De maffiosi zijn onder andere aangeklaagd wegens afpersing en lidmaatschap van een criminele organisatie. Zeven kopstukken worden nog gezocht door de politie en zijn nog op de vlucht.

De speciale aanklager voor maffiazaken vertelde dat afgeluisterde gesprekken tussen de leiders een heel duidelijk beeld gaven van de Siciliaanse maffia. Sommige verdachten hielden contact met hun leider via "pizzini". Dit zijn in code opgestelde briefjes waarmee de ondergedoken "capo" zijn organisatie bestuurt en die door zijn naaste medewerkers werden bezorgd.

Met dank aan Aether voor de submit.