Prinses Laurentien bevalt van dochter

Jeroen (steenz)
Icoon Koningshuis Prinses Laurentien is vanmiddag om 17.06 uur bevallen van een gezonde dochter. De nieuwste Oranjetelg heeft de naam Leonore gekregen. De volledige naam van het derde kind van Prins Constantijn en zijn vrouw is Leonore Marie Irene Enrica Gravin van Oranje-Nassau, Jonkvrouw van Amsberg. "Het is een schitterende baby", aldus de gelukkige ouders.

Net als de andere kinderen van het stel, Eloise en Claus-Casimir, is ook Leonore geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Het kleine meisje is 48 centimeter lang en weegt een gezonde 3030 gram. Ze is het zesde kleinkind van Koningin Beatrix.

Via de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) hebben Prins Constantijn en Prinses Laurentien te kennen gegeven dat zij eventuele giften naar aanleiding van de geboorte van hun dochter zullen schenken aan stichting Kico "omdat deze zich inzet voor achtergestelde kinderen tussen de zes en vijftien jaar, die leven in een sociaal isolement of ouders hebben die niet beschikken over voldoende financiële middelen".

Met dank aan Natalie voor het herschrijven van dit bericht.