Tennis: Sluiter onderuit op Roland Garros

Michel (Baraja)
Icoon Roland GarrosRaemon Sluiter heeft zich niet geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros. Onze landgenoot verloor in vijf sets van de Argentijnse qualifier Martin Vassallo Arguello: 6-2, 4-6, 3-6, 6-3 en 1-6.

Sluiter startte zeer sterk en met aanvallend, gevarieerd spel werd Arguello met de rug tegen de muur gezet. De Argentijn, in de tweede ronde verantwoordelijk voor de eliminatie van Sébastien Grosjean, werd liefst tweemaal gebroken in het eerste bedrijf. Langzaam maar zeker kwam Arguello in zijn ritme en Sluiter verzuimde enkele kansen te benutten aan het begin van de tweede set. Arguello zette zijn breakmogelijkheid wél om en daarmee was de wedstrijd volledig in evenwicht.

In de derde set nam Arguello de regie over: Sluiter moest aan het begin en eind zijn opslag inleveren. Te veel onnodige fouten deden hem in deze fase de das om. De Rotterdammer herstelde zich door het vierde bedrijf te winnen, maar was vervolgens kansloos in de beslissende set. Eerder in het toernooi boekte Sluiter knappe overwinningen op Nieminen en Lapentti.

De uitschakeling van Sluiter betekent dat het Nederlandse aandeel in het singletoernooi tot nul is gereduceerd. Eerder vonden Melle van Gemerden en Michaëlla Krajicek hun Waterloo; beiden struikelden over de eerste horde. In het dubbelspel was er vandaag overigens wel Nederlands succes, want Rogier Wassen won met zijn partner Kristof Vliegen in de eerste ronde van het Franse duo Devilder/Patience: 7-5, 6-7, 8-6.


Meer sportnieuws op FOK!sport!