Politievrouwen: geen doorschijnende kleding

Daan (DaanA)
Icoon Not Safe For Work (NSFW)Er was al jaren gedoe over de nieuwe politie-uniformen, maar nu sinds kort de nieuwe bijbehorende blouse geleverd wordt, is er weer een probleem bijgekomen: de dames agenten vinden de blouse te doorschijnend. Ze voelen zich bekeken en dat blijkt ook te kloppen, want op straat krijgen ze er ook opmerkingen over. Volgens Hans van Duijn, voorzitter van de politiebond, zijn echt alle soorten bh's er doorheen te zien, en niet alleen de opvallende kleuren.

De klacht over het doorschijnen is overigens zeker niet de eerste. Eerder werd er al door de dames geklaagd over de gouden knopen op de borstzakjes. Deze zouden de aandacht te veel op de borsten richten. Sommigen ervoeren de knopen zelfs als 'tepelpiercing'.

Doordat het overhemd pas een paar maanden geleden ingevoerd is, hebben nog weinig agentes hem thuis hangen. De politiebond verwacht nog veel meer klachten als hij eenmaal volledig ingevoerd is. Van Duijn vermoedt alleen dat het ondoenlijk zal zijn om de blouse van een andere stof te laten maken. Hij ziet de oplossing vooral in een extra hemdje dat erbij uitgereikt kan worden en dat dan ook onderdeel uit zal gaan maken van het standaarduniform.

Het nieuwe uniform
Het nieuwe overhemd; omwille van de goede smaak, is het
overhemd hier niet-doorschijnend gefotografeerd.