Wielrennen: Uitslag Parijs-Roubaix

Michel (Baraja)
Icoon SportFabian Cancellara (25) heeft Parijs-Roubaix gewonnen. De Zwitser was de beste na een ware slijtageslag, waarin ouderwetse elementen als brekende sturen en het wachten voor een spoorwegovergang een rol speelden. Tom Boonen finishte na enkele deklasseringen als tweede, voor Alessandro Ballan.

Cancellara ontsnapte op zo'n twintig kilometer van de meet, aanvankelijk in het spoor van Vladimir Gusev. De Rus kon het wiel van Cancellara niet lang houden. Dankzij zijn uitstekende capaciteiten als tijdrijder bleef Cancellara overeind en passeerde hij als eerste de meet in het vélodrome. Leif Hoste klopte Peter van Petegem in de sprint om de tweede plaats, maar beide Belgen werden later (samen met Vladimir Gusev) gedeklasseerd.

Het trio had immers niet gewacht bij een spoorwegovergang. Een groepje met onder andere Tom Boonen wachtte even later wel en werd zodoende beroofd van de laatste winstkansen. Opvallend was ook het uitvallen van favoriet George Hincapie. De Amerikaan brak plots zijn stuur en kwam ten val.

----------

Voor een uitgebreid verslag zie de FOK!Wielermanager!