Lange Frans opnieuw in conflict met fan

Gertjan (Kozzmic)
Lange FransTijdens een optreden in Dordrecht is rapper Lange Frans gisteren opnieuw in conflict met een bezoeker gekomen. Door schade en schande wijs geworden, loste hij het akkefietje dit keer echter met woorden op. Nadat een jongen hem met een rood lampje in de ogen had geschenen, onderbrak de zanger het optreden. Hij ging vervolgens pas verder nadat de onverlaat publiekelijk zijn excuses had aangeboden.

Afgelopen vrijdag sprong 'Lange' Frans Frederiks tijdens een optreden in Meppel het publiek in, nadat hij bekogeld was met een ijsblokje. Een van de toehoorders liep daarbij klappen op. In Dordrecht dacht Frederiks eventuele ijsblokjesgooiers voor te zijn door zelf een emmer vol met ijsklontjes aan te laten rukken. "Die zijn bedoeld voor fans op de eerste rij: kunnen ze naar mij gooien, als ze dat willen", liet hij sarcastisch weten.

Het incident in Meppel kreeg massale media-aandacht nadat een filmpje van het gebeuren op internet terechtkwam. De organisatie van Bevrijdingspop in Haarlem maakte bekend dat de zanger en zijn maatje Baas B. niet meer welkom waren na het 'zinloos' geweld tijdens het optreden. Radio-dj Giel Beelen en het talkshowduo Barend en Van Dorp stelden zich echter op aan de zijde van Frederiks en verklaarden alle commotie nogal overdreven te vinden. Op internet circuleren inmiddels verschillende persiflages op de hit 'Zinloos' van Lange Frans en Baas B., zoals een 'videofuck' van GeenStijl en de mp3 'Hoeveel blokjes wou je gooien' uit het 3FM-programma 'Met Michiel'.

Met dank aan dj-scratch voor de submit.