'Ambtenaar pleegde zelfmoord na bouwfouten'

Gertjan (Kozzmic)
Verboden voor onbevoegdenEen ambtenaar van de gemeente Almere zou twee weken geleden zelfmoord hebben gepleegd nadat hij constructiefouten had ontdekt bij een bouwproject in het stadshart van de polderstad. Dat meldde De Telegraaf vanochtend. Een woordvoerder van de gemeente bevestigde vanmiddag 'een link tussen het tragische overlijden van onze collega en zijn werkzaamheden'.

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de opening van de eerste winkels van het nieuwe stadshart zaterdag geen doorgang kon vinden omdat de veiligheid nog niet voldoende gegarandeerd kon worden. Met name aan de constructie van een woontoren, welke in het midden van het uit meerdere verdiepingen bestaande project te vinden is, werd getwijfeld. De overleden ambtenaar zou in een afscheidsbrief over de fouten hebben geschreven. De gemeente wilde dit onder het mom van vertrouwelijkheid echter niet bevestigen vandaag. Wel liet ze weten dat de man al voor zijn dood signalen had afgegeven over de fouten. "En al voor zijn overlijden is hier naar gehandeld."

De gemeente Almere ontkent overigens op haar website dat er reeds fouten zijn geconstateerd. "Het besluit om de ingebruikname van de eerste serie winkels in het Stadshart uit te stellen is vooral het gevolg van twijfels over de veiligheid van de bouwconstructie van het Kanteel. (..) Fouten zijn vooralsnog echter niet geconstateerd", luidt de verklaring. Almere heeft TNO inmiddels opgedragen een onderzoek te doen naar de veiligheid en de stabiliteit. Op 22 april moet de officiële opening van het stadshart plaatsvinden, een week voordat koningin Beatrix de stad op Koninginnedag bezoekt. Wanneer de eerste winkels opengaan is echter nog niet duidelijk. "Misschien dat het winkelcentrum zaterdag open kan", stelt een woordvoerster.

Met dank aan patje30 voor de submit.