[upd] Lange Frans klaagt ijsklontgooier aan

Gertjan (Kozzmic)
Lange FransRapper Lange Frans zal aangifte doen tegen de scholier die hem vrijdagavond bij een optreden een ijsblokje tegen het hoofd gooide. Tijdens het concert werd de zanger zo kwaad dat hij het publiek in sprong om de jongen een lesje te leren. Daar heeft hij spijt van. "Het is niet goed te praten. En het was ook zeker niet gebeurd als die jongen mij niet had bekogeld." De jongen in kwestie, de 18-jarige Boy Tanahatoe, heeft inmiddels de artiest aangeklaagd wegens mishandeling.

"Ik had wel blind kunnen zijn", zo beklaagde de Diemense Frans Frederiks zich tegenover De Telegraaf. Terwijl hij op het podium voor een gehoor van voornamelijk middelbare scholieren vol overgave stond te zingen hoe hij zijn pik wilde leegspuiten op de monden van zijn vrouwelijke toehoorders, werd hij bruut in zijn extase gestoord door het ijsblokje, dat tussen zijn ogen terechtkwam. Volgens de rapper heeft hij de gooier hardhandig geduwd. Op de filmbeelden lijkt het er echter op alsof hij een slaande beweging maakt. Tanahatoe stelt dat hij door de rapper op zijn neus is geraakt. Beiden hielden geen lichamelijk letsel over aan het gebeuren.

Radio 538-dj Edwin Evers had vanochtend een gesprek met een slaperige Lange Frans. Daarin kondigde Frans al aan aangifte te doen, als dat ook tegen hem gedaan was. Het gesprek is te beluisteren via de site van 538.

Update 18:14
Lange Frans is samen met Baas B. één van de boegbeelden op de komende Bevrijdingsfestivals die Nationaal Comité 4 en 5 mei jaarlijks organiseert. Het comité overlegt momenteel met het bestuur van Bevrijdingspop over de ontstane situatie. Men zal eerst afwachten wat de reacties zijn die Lange Frans vanavond op tv gaat geven over het ijsklontjesincident: om 18.30 uur bij RTL Boulevard (RTL 4), om 19.30 bij Shownieuws (SBS 6) en om 23.00 uur bij Barend en Van Dorp (Talpa).

Op basis van deze optredens en verdere gesprekken met het Nationaal Comité en het management van Lange Frans en Baas B., wordt deze week een beslissing genomen.

---
GeenStijl heeft een filmpje van het gebeuren, opgenomen met een gsm, online gezet.