Wegpirate riskeert leven wegwerkers op A4

Tamara (Chanty)
Icoon Politie Een nog onbekende automobiliste heeft vanochtend op de A4 het leven van tientallen wegwerkers in gevaar gebracht toen zij met hoge snelheid over een afgesloten gedeelte van de snelweg reed. De vrouw negeerde de gebaren van wegwerkers en verhoogde zelfs haar snelheid, aldus de politie. De bedrijfsleider van de firma, die ter plaatse wegwerkzaamheden uitvoerde, heeft inmiddels aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Rond 09.00 uur vanochtend kwam de automobiliste uit de richting van Vlissingen aangereden. Toen ze in de buurt van de wegwerkers kwam, reed ze al ruim een kilometer over de afgesloten weg. De wegwerkers waren op dat moment bezig met asfalteringswerkzaamheden.

De vrouw reed met hoge snelheid en zigzaggend door de wegwerkers en pionnen heen. De bedrijfsleider zette daarop de achtervolging in. Hij probeerde haar te stoppen, maar de vrouw reageerde alleen met een obsceen gebaar. Uiteindelijk staakte de man de achtervolging, omdat het te gevaarlijk werd voor de wegwerkers en schakelde hij de politie in.

De vrouw is nog niet aangehouden. De politie zoekt nu met het kenteken naar de eigenaar van de wagen. In totaal is er op de A4 een stuk van vier kilometer afgesloten.

Met dank aan HPoi voor de submit.