Ma Holloway gaat stichting oprichten

Gertjan (Kozzmic)
Natalee HollowayBeth Holloway Twitty, moeder van de op Aruba verdwenen Amerikaanse tiener Natalee Holloway, gaat een stichting oprichten. Met de International Safe Travels Foundation wil ze veiligheidstips geven aan jongeren die alleen op reis gaan, zo verklaarde ze afgelopen donderdag tijdens een toespraak voor een gehoor van scholieren.

De stichting zal onder andere een website starten, die moet voorkomen dat jongeren in de problemen komen tijdens hun vakantie. "Laat jezelf nooit in een situatie komen waarin je je niet kan verdedigen", zo hield Twitty de scholieren donderdag voor. "Dit is geen veilige wereld. Je bent niet veilig in een chatroom op het internet en je bent niet veilig op een exotisch eiland waar je met je vrienden bent."

Twitty hield haar voordracht onder andere met het oog op de 'Spring Break', die aanstaande maandag begint en waarin veel Amerikaanse studenten een korte vakantiereis plannen. Volgens haar kan hetgeen Natalee is overkomen, iedereen overkomen. Jonge reizigers zouden in groepen moeten reizen, en voorbereidingen moeten treffen zoals het mogelijk maken van internationaal bellen op hun gsm, zo verklaarde ze. Natalee Holloway verdween eind mei 2005. Tot de dag van vandaag is onduidelijk wat er met haar is gebeurd.