Schietpartij bij concert Kanye West

Jorrit (Flem)
Icoon AlgemeenBij een concert van de Amerikaanse rapper Kanye West in Birmingham zijn dinsdagavond twee stewards neergeschoten. Ze werden beschoten door een man die zonder geldig kaartje naar binnen wilde, aldus de Britse politie. Het gebeuren vond plaats vlakbij de ingang van het stadion waar het concert gehouden werd.

Volgens de politie wilde een jongeman samen met een vrouw zonder kaartje het stadion betreden. Toen hem de toegang geweigerd werd, loste hij tussen de vier en de acht schoten. Een 45-jarige steward werd in zijn gezicht, buik en voet geraakt en heeft inmiddels een operatie ondergaan. Hij ligt nog in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar. Later zal hij nog een keer onder het mes moeten. De andere getroffen steward is inmiddels weer thuis. Er is een zoektocht naar de dader, waarschijnlijk in de leeftijdscategorie 18-22 jaar, gestart.

Het was het laatste concert van de tour door Groot-Brittannië van de 28-jarige West, die onlangs nog drie Grammy Awards won. De politie benadrukte dat de schietpartij niets met hiphopgangs te maken heeft. Vorige maand werd een lijfwacht van rapper Busta Rhymes nog doodgeschoten in New York.


Kanye West met zijn drie Grammy Awards