OS: Rintje Ritsma draagt Nederlandse vlag

Gertjan (Kozzmic)
Rintje RitsmaRintje Ritsma is uitverkoren om tijdens de sluitingsceremonie de Nederlandse vlag te mogen dragen. Op de internetsite Sport.nl van sportkoepel NOC*NSF kon er worden gestemd op één van de medaillewinnaars van Turijn. Ritsma (36%) won deze competitie ruim van Ireen Wüst (26%) en Marianne Timmer (22%).

De Fries lijkt hiermee vooral te worden beloond voor het feit dat hij aan vijf Winterspelen deelnam. Hij won in totaal zes medailles; twee zilveren en vier bronzen. Zijn laatste bronzen medaille won hij in Turijn op het enige onderdeel waarop hij uitkwam; de ploegenachtervolging. Ritsma voelt zich vereerd. "Ik vind het geweldig dat ik dit mag doen. Ik heb aan vijf Winterspelen meegedaan. Het is vrij reëel om te zeggen dat deze wel mijn laatste zijn."

Of het ook de laatste Spelen van Ritsma zullen zijn valt overigens nog te bezien. De schaatser zou met chef de mission Eddy Verheijen hebben gesproken over een carrière als bobsleepiloot. "Ritsma is een clevere, behendige vent met veel gevoel voor sturen. Als we met de heren verder willen, zullen we een vent moeten hebben die zulke eigenschappen heeft", liet Verheijen weten. De Nederlandse viermansbob met piloot Arend Glas werd in Turijn zestiende. Verheijen: "De prestaties van de remmers zijn goed, maar de piloot heeft het niet helemaal in de vingers."

---
Meer Olympisch nieuws lees je op de Winterspelensite van FOK!