Breda krijgt nog voor de zomer sms-alert

Bart (Rabrynil)
Icoon AlgemeenNa een succesvolle proefperiode in Tilburg en omgeving zal het Brabantse Breda nog voor de zomer een sms-alert systeem in gebruik nemen. Met dit alarmeringssysteem kan de politie via een sms-bericht de hulp van burgers die in de buurt zijn inroepen. Met het systeem zijn al verscheidene verloren kinderen teruggevonden en dieven opgespoord.

Naast deze toepassing zal de politie het systeem ook gaan gebruiken om te waarschuwen voor bijvoorbeeld serie-inbraken of oplichters aan de deur. De wijk Reeshof in Tilburg had in de zomer van 2004 de primeur met de proef met sms-alert. Eind 2005 hadden reeds 13.000 burgers uit Tilburg en de omliggende gemeenten zich gemeld. Breda is na Tilburg de eerste grote stad die ook sms-alert invoert.

Het sms-alert-project heeft een eervolle vermelding ontvangen voor de Hein Roethofprijs van het Centrum voor Criminaliteitspreventie. Ook een aantal andere politieregio's in Nederland heeft al interesse getoond in het systeem. Zo zal ook politieregio Rotterdam-Rijnmond binnenkort gaan beginnen met sms-alert.