Politie wil gesprek met IND en school Taida

Bart (Mainport)
Taida PasicDe politie Noord- en Oost-Gelderland wil in de zaak Taida Pasic orde op zaken stellen door de 'feitjes op een rij te zetten'. Dit wil ze bewerkstelligen door met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de school van het meisje rond de tafel te gaan zitten. Het korps is van plan na te gaan welke fouten zijn gemaakt in de wijze waarop de achttienjarige scholiere is behandeld.

De politie bestrijdt het gegeven dat politiemensen het meisje temidden van haar klasgenoten uit de klas hebben gehaald. "Dat is toen wel zo in de media gekomen", zegt politiewoordvoerder Anton de Ronde. "We willen bekijken wat allemaal goed, maar ook wat fout is gegaan rondom Taïda. Hoe hebben de verschillende diensten gehandeld?" Hij maakt hierbij duidelijk dat het niet gaat om een diepgravend onderzoek, maar slechts een 'oriënterende analyse'.

De IND heeft te kennen gegeven dat zij niets van een gesprek afweet. "Het is niet ongebruikelijk dat overlegd wordt tussen ketenpartners", beweert woordvoerder van het ministerie van Justitie Arnoud Strijbis. "Maar wij weten niet of zo'n gesprek gepland staat en waarom." Scholengemeenschap De Driemark in Winterswijk, Taida's school, was niet bereikbaar voor commentaar.