'Britse IND gaf visa in ruil voor seks'

Pim (Asmodean)
Icoon AlgemeenHet Britse ministerie van Binnenlandse Zaken is een onderzoek begonnen naar een mogelijk schandaal bij de Londense Immigratie- en Naturalisatiedienst. Een voormalig ambtenaar van een immigratie- centrum vertelde de krant The Sun dinsdag dat corrupte ambtenaren mooie buitenlandse vrouwen visa verstrekten in ruil voor seks.

De voormalig werknemer verklaarde dat hij uit pure walging over de sfeer op zijn werk de IND verliet. "Een meisje kwam binnen en vertelde ons dat een functionaris haar in haar flat had bezocht en dat ze samen hadden geslapen", zei Anthony Pamnani. "Ze kreeg een visum voor onbepaalde tijd." Onderminister van Binnenlandse Zaken Toy McNulty noemde de kritiek "ernstig" en zei ervoor te zorgen dat de kwestie tot op de bodem wordt uitgezocht.

Ook zouden collega's geregeld telefoonnummers van aantrekkelijk uitziende immigranten uitgewisseld hebben. De in het oog van de functionarissen lelijk uitziende vrouwen kregen juist geen verlenging van hun visum. Hun foto's werden voor de grap op de deur gehangen, verklaarde de 23-jarige ex-werknemer. Brazilliaanse vrouwen kregen vooral snel toestemming om langer in het land te blijven, terwijl hun vriendjes er zonder reden werden uitgegooid.