Amsterdam luidt 2006 feestelijk in

Bart (Rabrynil)
Icoon AlgemeenMidden op de Dam in hartje Amsterdam hebben zaterdagavond meer dan 20.000 feestgangers afgeteld naar het nieuwe jaar 2006. Met champagne in de hand dansten ze vergezeld van muziek van dj's van Radio Veronica 2006 in. Dit jaar staat het feest in het teken van oud en nieuw-tradities van de multiculturele hoofdstad, die wel 176 nationaliteiten telt.

De politie zegt dat het feest goed verloopt en het overal in de stad "gezellig druk" is. Op grote videoschermen wordt door verschillende Amsterdammers van diverse nationaliteiten iets vertelt over de nieuwjaarstradities in hun land van herkomst.

Exact om 0:00 uur ging een levensgrote ballon gevuld met 176 kleine ballonnetjes, elk symbool voor één van de nationaliteiten, de lucht in. Er was daarnaast ook een show aan de gang met vuurspuwers, brandende ballonnen en vuurgevechten.

Tot drie jaar geleden ontbrak Amsterdam in het rijtje van wereldsteden met een spectaculaire inluiding van het nieuwe jaar. Evenementenorganisatie IdtV had zijn zinnen gezet op verandering en stelde bij de gemeente een jaarlijks terugkerend feest midden in Amsterdam voor. Samen met de gemeente zijn de afgelopen jaren de evenementen op de Dam georganiseerd. Vorig jaar waren er 23.000 mensen op de Dam.

Ook namens heel FOK! een voorspoedig 2006 toegewenst!
Ook namens heel FOK! een voorspoedig 2006 toegewenst!