Bill Gates en Bono 'persoon van het jaar'

Sander (Xender)
QyRoZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Bill Gates en zijn vrouw Melinda zijn samen met U2-zanger Bono uitgeroepen tot 'persoonlijkheid van het jaar 2005' door Time Magazine. Het blad koos de rijkste man van de wereld en zijn vrouw, en de vredesactivist Bono vanwege hun inspanningen op humanitair gebied.

"Omdat ze scherpzinnig zijn over wereldverbetering, omdat ze de politiek op een nieuwe manier benaderen en gerechtigheid wederopbouwen, omdat ze barmhartigheid bijdehanter maken en hoop strategisch en de rest van ons dan uitdagen hen te volgen, zijn Bill en Melinda Gates en Bono de Time's persoonlijkheden van het jaar", aldus hoofdredacteur Nancy Gibbs in Time. De afgelopen vijf jaar zegden Bill Gates en zijn vrouw Melinda bijna 5,5 miljard dollar toe aan goede doelen.


Bill Gates

De Ierse Bono omschreef in Time het echtpaar Gates als "goed gezelschap. We zijn verbonden door een diepe nieuwsgierigheid. Dus van stand-up comedy tot quantumfysica, er is geen onderwerp dat we niet bespreken."

Bill Gates heeft in een andere ranglijst zijn nummer 1 positie op moeten geven. Hij prijkte jarenlang op de eerste plaats van de ranglijst van filantropen van het zakenblad BusinessWeek, maar staat dit jaar tweede. Hij is voorbijgestreefd door Intel-oprichter Gordon Moore.