Bommelding op vliegtuig Transavia

Sander (Xender)
Spottersfreak had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerEen vliegtuig van Transavia heeft vanmiddag twintig minuten na de start een voorzorgslanding gemaakt in Bordeaux. De luchtvaartmaatschappij ontving een anonieme melding dat er een bom aan boord zou zijn. Het vliegtuig was opgestegen in Malaga en was op weg naar Rotterdam. Aan boord waren 57 passagiers en vijf bemanningsleden.

Op dit moment wordt het toestel onderzocht op een afgelegen plek op het vliegveld van de Franse stad. Transavia denkt echter niet dat er iets gevonden zal worden. "Dit soort meldingen komt wel vaker voor. De ervaring leert dat het toestel negen van de tien keer wordt vrijgegeven", zei een woordvoerster.

Toch was de melding volgens de luchtvaartmaatschappij wel serieus genoeg om de landing te maken. De passagiers worden op de luchthaven van Bordeaux opgevangen met een "hapje en een drankje", aldus Transavia.

Update
Zoals verwacht werden er geen verdachte objecten aangetroffen in het vliegtuig. Het vliegtuig is vanmiddag alsnog vertrokken richting Rotterdam. Transavia zal de reizigers een brief met uitleg sturen als ze weer thuis zijn. Als de dader wordt gevonden, zal het bedrijf proberen de financiële schade te verhalen.