Amalia viert tweede verjaardag

Gertjan (Kozzmic)
Prinses AmaliaPrinses Catharina-Amalia, de oudste dochter van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima, is vandaag twee jaar geworden. De jonge prinses moet dit heugelijke feit vieren zonder haar vader en Nederlandse oma. Amalia is namelijk met haar moeder en zusje Alexia op werkbezoek in haar moeders geboorteland Argentinië.

De andere grootouders, de Argentijnse Jorge en María Zorreguieta, zijn wel in de buurt om hun kleinkind te feliciteren. Vader Willem-Alexander is vandaag nog aanwezig bij de uitreiking van de Prins Claus-prijs in Nederland, en zal naar verwachting aanstaande vrijdag afreizen naar Argentinië om zich aan te sluiten bij zijn familie.

Ter gelegenheid van de verjaardag van Amalia brengt het wereldberoemde konijntje Nijntje Pluis vandaag een bezoek aan de website van het Koninklijk Huis. Tekenaar Dick Bruna ontwierp een interactieve stamboom, waarbij leden van de koninklijke familie gekoppeld kunnen worden aan de familie Pluis. Door dit correct te doen kunnen verschillende kleurplaten worden gewonnen.