Peter R. de Vries gaat Den Haag 'opschudden'

Jorrit (Flem)
Icoon PolitiekPeter R. de Vries gaat Den Haag "opschudden" middels een grote campagne, zo heeft hij vandaag gemeld. De misdaadverslaggever wil begin december twee miljoen folders gaan verspreiden in Nederland. Hierin legt hij uit waarom hij en zijn PRDV (Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang) een aanwinst zijn voor politiek Den Haag.

De Vries zegt zich alleen verkiesbaar te stellen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2007 als op 16 december 41 procent van de Nederlanders hem hierin steunt. In de folders staan als argumenten onder meer gegeven dat De Vries "Nederland veiliger maakt, onrecht bestrijdt en te vertrouwen is". "Woorden en beloften zijn niets zonder actie. Stuur mij naar Den Haag om voor u te werken", aldus De Vries, die eind oktober de plannen voor zijn partij lanceerde.

Ook op internet zal er campagne gevoerd worden. De leider van de PRDV zal het in een spelletje op gaan nemen tegen andere politiek leiders als Jan Peter Balkenende, Jozias van Aartsen, Wouter Bos en Geert Wilders. In de laatste peiling steunde 25 procent van de Nederlandse bevolking De Vries in zijn jacht op Kamerzetels. Aanstaande donderdag zal TNS Nipo de steun voor De Vries opnieuw peilen.