Singapore ontslaat beul

Vincent (sizzler)
Icoon AlgemeenVoor het eerst in 46 jaar wordt er aanstaande vrijdag een veroordeelde in Singapore ter dood gebracht door iemand anders dan de 74-jarige staatsbeul, Darshan Singh, omdat diens foto en identiteit in een Australische krant is onthuld. De ter dood veroordeelde betreft namelijk een 25-jarige Australische drugssmokkelaar. De identiteit van Singapores officiële 'hangman', die ruim 850 executies tijdens zijn loopbaan heeft uitgevoerd, was tot dusver altijd geheim gebleven.

Ondanks druk vanuit Australië gaat de executie, die voor aanstaande vrijdag gepland staat, gewoon door. Een nieuwe beul wordt waarschijnlijk vanuit Maleisië overgevlogen. De veroordeelde Australiër werd in Singapore opgepakt toen hij met 400 gram heroïne op doortocht was van Cambodja naar Australië.

Singapore heeft één van de strengste drugswetgevingen ter wereld. De doodstraf is al op te leggen wanneer iemand meer dan 15 gram heroïne of 30 gram cocaïne bij zich heeft. Volgens een rapport van Amnesty International uit 2004 zijn er in Singapore sinds 1991 420 mensen opgehangen. Voornamelijk voor druggerelateerde zaken.

Darshan Singh
De 74-jarige beul Darshan Singh