Britse ontgroeningsvideo zorgt voor opschudding

Nolius
Icoon Not Safe For Work (NSFW)In Groot-Brittannië is opschudding ontstaan over een video waarop te zien is dat een marinier bewusteloos wordt geschopt. Vermoedelijk gebeurde dat tijdens een ontgroeningsritueel. Op de video vechten twee naakte mannen met elkaar en gaat het er keihard aan toe. Via een Britse krant kwam de video aan het licht. De militaire politie in Engeland heeft de zaak inmiddels in onderzoek.

De opnamen zijn waarschijnlijk in het geheim gemaakt op een marinebasis in Plymouth in Zuid-Engeland. De mannen krijgen de opdracht om met elkaar op de vuist te gaan. Als daarover discussie ontstaat, trapt een officier een marinier vol in zijn gezicht. "De man die werd geschopt was niet ver meer van de dood", zegt een marinier. "Dit soort dingen gebeuren vaker, maar als er drank in het spel is wordt het alleen maar erger."

De vechtpartij werd door onderofficieren opgezet. Nadat er eerst met enige bescherming werd gevochten, eisten zij dat de handschoenen af moesten. Op het daaropvolgende protest werd de rekruut onder andere in het gezicht geschopt.

De video is hier te zien. LET OP: NSFW (not suitable for work).