Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 46)

Raymond (RayMania)
Icoon EredivisieFeyenoord heeft in de twaalfde speelronde van de Nederlandse Eredivisie goede zaken gedaan. De Rotterdamse club won zelf moeizaam van Roda JC en zag de concurrenten PSV en AZ gelijk spelen. Ajax sloot een doelpuntloze periode af met een zege op FC Twente.

Koploper PSV ging op bezoek bij het goed presterende RKC Waalwijk. De landskampioen leek een makkelijke avond te krijgen want het elftal van Miracle Man Hiddink liep via drie doelpunten van Farfán uit naar een 3-1 voorsprong. Niets leek minder waar want in een tijdsbestek van een kwartier boog RKC de achterstand om in een 4-3 voorsprong. In de slotfase redde de Braziliaan Robert nog een punt voor PSV door de 4-4 aan te tekenen in de aantrekkelijke Brabantse derby.

Feyenoord profiteerde van de misstap van PSV. De equipe van Erwin Koeman won in Kerkrade moeizaam, maar wel verdiend van Roda JC. Diego Biseswar scoorde in zijn tweede wedstrijd voor Feyenoord in de slotfase het winnende doelpunt (2-3). De eerste helft was doelpuntrijk met vier goals. Kuijt bracht Feyenoord op voorsprong via een kopbal, maar drie minuten later was de balans alweer gelijk door een doelpunt van Sérgio. Oper maakte vlak voor rust weer een voorsprong van de Rotterdammers ongedaan door de 1-2 van Bahia te neutraliseren.

AZ kon niet profiteren van het puntverlies van PSV. In het Oosterpark stadion kwamen FC Groningen en de ploeg van Louis van Gaal niet tot scoren: 0-0. Toch was het duel erg aantrekkelijk met kansen over en weer. Met het gelijkspel zakt AZ naar de derde plaats op de ranglijst. Ajax wist na vier wedstrijden eindelijk weer eens te scoren, al had het daar de hulp van de tegenstander voor nodig. Tegen FC Twente kwam het laat op voorsprong door een eigen doelpunt van verdediger Majstorovic. In de slotfase bracht de bekritiseerde Rosenberg de stand op 2-0. De lange periode zonder doelpunten is voor Ajax een clubrecord, het wist 443 minuten niet te scoren.

Vitesse doet het nog altijd uitstekend in de Eredivisie. Het won met 4-3 uit tegen het geplaagde Willem II van Robert Maaskant. Matthew Amoah was de grote man aan de kant van Vitesse, de Ghanees scoorde driemaal voor de Arnhemmers. De positie van Maaskant lijkt door de nederlaag verder onder druk te komen staan. De Tilburgers staan op een zeventiende plaats en de laatste zege dateert alweer van 24 september. SC Heerenveen, FC Utrecht en NEC wisten dit weekeinde allemaal drie punten te halen en staan daarmee op achttien punten. SC Heerenveen won op het Kasteel van Sparta Rotterdam met 1-2, FC Utrecht won via een mooi doelpunt van Kruys nipt van NAC Breda (0-1) en NEC won met dezelfde cijfers van ADO Den Haag. In de onderste regionen stijgt Heracles Almelo weer een aantal plaatsen door de 3-0 zege op hekkensluiter RBC Roosendaal.

Uitslagen:

Vrijdag 18 november 2005:

Willem II - Vitesse 3-4

Zaterdag 19 november 2005:

RKC Waalwijk - PSV 4-4
Ajax - FC Twente 2-0
NAC Breda - FC Utrecht 0-1
ADO Den Haag - NEC 0-1

Zondag 20 november 2005:

Roda JC - Feyenoord 2-3
FC Groningen - AZ 0-0
Heracles Almelo - RBC Roosendaal 3-0
Sparta Rotterdam - SC Heerenveen 1-2

De stand kun je hier vinden.

-
Meer voetbalnieuws lees je op de FOK!voetbalmanager!