Auto-showroom zorgt voor file op A2

Sander (Xender)
De files op de A2 tussen Maarssen en Utrecht zijn sinds begin deze maand met 62 procent toegenomen. Volgens de Verkeers Informatie Dienst (VID) kan dit alleen maar komen doordat automobielimporteur Hessing daar nu een showroom geopend heeft. "Ik kan niet anders dan dat concluderen," zo zegt Patrick Potgraven van de VID.

Fonkelende bolides van de merken Rolls-Royce, Lamborghini, Maserati en Bentley staan sinds begin deze maand voor de etalage van het bedrijf. "De files zijn, het slechte weer meegenomen, de eerste vijftien dagen van de maand op die plek met 62 procent toegenomen. Landelijk was dat 22 procent. De etalage veroorzaakt dus 40 procent extra filedruk," aldus de fileprofessional.

"Een goede zaak. De plek is een goede keuze geweest," zo reageert algemeen directeur Jan Groen van het bedrijf. "Maar ik denk dat het tijdelijk is. De meeste mensen in de file staan er waarschijnlijk dagelijks dus die wennen er aan." Hij heeft wel een oplossing: een speciale "Hessingstrook", zo zegt hij gekscherend. Mensen die dan lekker langzaam langs zijn showroom willen rijden, kunnen dat dan doen.

De showroom van Hessing langs de A2